Elektriker - ett framtidsyrke

Om du vill jobba fritt och självständigt och gillar att lösa tekniska problem - då är elteknikbranschen något för dig! Efterfrågan på både energisparande lösningar och ny, smart teknik är hög. Som elektriker kommer du kunna försörja dig inom otaliga specialområden och nästan var som helst – samtidigt som du kommer kunna bidra till en hållbar samhällsutveckling.

ETG kom till 2007 och till skillnad från andra elteknikutbildningar är lärlingsutbildningen integrerad i den 3-åriga gymnasieskolan. Det innebär att du som klarar utbildningen får ett yrkescertifikat och kan anställas som elektriker direkt efter studenten. 

Det som är unikt för ETG-skolor är att utbildningen kvalitetssäkras och utgår från företagens förväntningar och branschens krav på blivande medarbetare inom elteknikbranschen. Syftet med ETG är att försörja branschen med kvalitativ arbetskraft i form av välutbildade elektriker. Samtidigt får du den utbildning som efterfrågas på marknaden - något som gör att över 90 % av våra elever får jobb direkt efter utbildningen.

Elever som klarar kurskraven, terminsproven och yrkestestet samt genomfört praktiken på 600 timmar erhåller en ETG-examen. Nu är du direkt efterfrågad på arbetsmarknaden och kan anställas som elektriker. Du kan arbeta med många omväxlande arbetsuppgifter i allt från butiker och kontor till hem och nybyggen. Framtiden är fylld av möjligheter och du får jobba med teknik som ständigt utvecklas.