Utbilda dig till ett spännande framtidsyrke

Om du vill jobba fritt och självständigt och gillar att lösa tekniska problem - då är elteknikbranschen något för dig!

Den starka kopplingen mellan skolan och de lokala företagen utmärker ETG-skolorna. ETG-elever får mer dokumenterad praktik ute på arbetsplatser, så kallat arbetsplatsförlagt lärande, APL. Det medför att du går ut som färdig elektriker efter gymnasiet istället för att först vara lärling.

Efter utbildningen är du direkt efterfrågad på arbetsmarknaden. Du kan arbeta med många omväxlande arbetsuppgifter i allt från butiker och kontor till hem och nybyggen. Framtiden är fylld av möjligheter och du får jobba med teknik som ständigt utvecklas.

Bakom ETG-konceptet står elteknikbranschen. Det gör att du kan vara säker på att få just den kunskap som branschen efterfrågar.

Den treåriga utbildningen avslutas med ett veckolångt praktiskt yrkestest. Elever som har godkänt enligt branschens fastställda kurskrav, godkänd APL samt klarat terminsproven och yrkestestet erhåller en ETG-examen.

De elever som erhåller ETG-examen erhåller sitt yrkesbevis i samband med sin examen och anställs som förstaårsmontörer i företagen enligt kollektivavtal mellan elteknikbranschens parter.