"Jag gillar att jobba med händerna och att behöva tänka samtidigt."

Stina Jerenvik trivdes på El- och energiprogrammet på Vadsbogymnasiet i Mariestad där hon ”både fick tänka och jobba med händerna”. Hon fick jobb direkt efter examen och är idag elektriker på Bravida Sverige.

– Jag trivdes jättebra. Lärarna var uppmärksamma på oss elever och såg till varje individs behov. Arbetsmiljön på skolan var bra och lokalerna förbättrades ständigt för vår undervisning.

Vad var bäst?
– Det praktiska arbetet. Jag är intresserad av teknik och gillar att jobba med händerna. Kombinationen att jobba med händerna och att behöva tänka samtidigt passar mig bra och det var precis vad utbildningen gick ut på.

Hur var undervisningen?
– Lärarna ställde krav på undervisningen och eleverna vilket jag uppskattade. Jag upplever att jag har fått bredare kunskaper både teoretiskt och praktiskt. Jag kände att utbildningen hela tiden utvecklades och blev bättre, med nya arbetssätt och övningar. Lärarna var mycket engagerade och hade en positiv inställning, vilket gjorde mig mer motiverad.

Hur var praktiken?
– Praktiken var bra på så sätt att jag fick jobba mer självständigt inom de ramar vi fått under utbildningen. Jag fick visa upp min personlighet och utveckla mina vunna kunskaper i praktiskt arbete.

Vad hände efter studenten?
– Det var lätt att få jobb. Jag fick sommarjobb direkt efter studenten på VänerEnergi i Mariestad. Praktiken under utbildningen ledde till en anställning hos Bravida här i Mariestad, där jag nu jobbat i 1,5 år. Jag trivs jättebra!